همه چیز درمورد کاردرمانی در منزل در مرکز آریان

کاردرمانی در منزل چیست؟

کاردرمانی در منزل مناسب چه بیمارانی می باشد؟

مزایای انجام کاردرمانی در منزل

کاردرمانی در منزل چیست؟

کاردرمانی در منزل در واقع همان انجام تمرینات توانبخشی برای بیمار می باشد. اما هدف اصلی این روش درمانی چیست؟ دلیل اصلی انجام این روش در واقع این است که بیمار را در یک محیط حمایتی و بی استرس قرار دهیم. در واقع بیمار با منزل خود کاملا آشناست و همین باعث می شود بیمار روند درمان را بدون استرس بگذراند. همچنین بیمار می تواند امور روزانه خود را در منزل خود و با همان وسایل منزل بازیابی کند. و مهم ترین علت کاردرمانی در منزل بیمار این است که اعضای خانواده او کاملا در جریان روند بهبود و پیشرفت بیمار قرار می گیرند.

کاردرمانی در منزل مناسب چه بیمارانی می باشد؟

کاردرمانی در منزل برای بیماران زیادی مناسب می باشد و به عنوان یکی از شاخه های اصلی توانبخشی کاربرد های بسیاری دارد. بیمارانی که می توانند از این نوع کاردرمانی بهره ببرند عبارت اند از:
⦁ بیماران دچار به اختلالات اوتیسم
⦁ بیماران مبتلا به اختلالات بیش فعالی و نقص توجه
⦁ بیماران دارای سندروم های ژنتیکی
⦁ بیماران دچار به اختلالات رفتاری
⦁ بیماران دچار به اختلال یادگیری
⦁ بیماران دچار به اختلال نافذ رشدی
⦁ بیماران دارای عقب ماندگی ذهنی
⦁ بیماران دارای دیستروفی عضلانی و مشکلات حرکتی
⦁ بیمارانی با سابقه سکته مغزی و اختلالات نورولوژیک
⦁ بیماران مبتلا به پارکینسون و ام اس و …. .

کاردرمانی در منزل مناسب چه بیمارانی می باشد؟

مزایای انجام کاردرمانی در منزل

انجام تمرینات کاردرمانی برای تمامی سنین مناسب است و کودکان و بزرگسالان می توانند از فواید و مزایای آن بهره ببرند. کاردرمانی باعث می شود کودکان به مهارت و رشد لازم دست پیدا کنند و این مهارت ها را در طول زندگی خود حفظ کنند. البته کاردرمانی مزایا و فواید بسیار دیگری هم دارد که آن ها عبارت اند از:
⦁ کاردرمانی در منزل حافظه را بهبود می بخشد.
⦁ کاردرمانی مهارت های فرد را برای انجام فعالیت های روزانه خود بهبود می بخشد.
⦁ باعث افزایش توانایی های فردی بیماری می شود.
⦁ توجه و تمرکز بیمار را به طور چشم گیری افزایش می دهد.
⦁ سطح سلامت جامعه را ارتقاء می بخشد.
⦁ عملکرد فردی بیمار را بهبود می بخشد و سبب استقلال فرد می شود.
⦁ درک محیطی فرد را بهبود می بخشد.
⦁ ناتوانی های فرد بیمار را کاهش می دهد.
⦁ مهارت های حسی، حرکتی و … را بهبود می بخشد.
⦁ کاردرمانی سبب افزایش و تقویت توان عضلانی فرد می شود.
⦁ از الگو های حرکتی غلط جلوگیری می کند.
⦁ از بروز عوارض و پیشرفت بیماری فرد جلوگیری می کند.
تمامی موارد بالا در زندگی هر فردی حائز اهمیت هستند. اگر شخصی به دلیل بیماری خود، توانایی انجام مهارت های بالا را نداشته باشد؛ بدیهی است که زندگی او مختل می شود. اما کاردرمانی در منزل آریان سبب می شود بیمار اعتماد بنفس خود را بدست آورد. اگر اختلالات فرد بیمار درمان شود؛ او می تواند به زندگی طبیعی خود برگردد و با اعتماد بنفس بالایی فعالیت های روزانه خود را از سر گیرد. همچنین بیمار با انتخاب کاردرمانی در منزل می تواند بدون خروج از خانه، تمرینات توانبخشی خود را از کلینیک کاردرمانی آریان دریافت کند. این مورد سبب رفاه و راحتی هر چه بیشتر بیماران می شود. با ما همراه باشید تا چند مورد از کاربرد کاردرمانی را در منزل بررسی کنیم.

کاردرمانی برای بیماران مبتلا به سکته مغزی

دوره طلایی انجام اقدامات توانبخشی برای فردی که دچار سکته مغزی شده است؛ 6 ماه نخست می باشد. در واقع بیمار در این 6 ماه بیشترین ریکاوری را دارد و هر چه زودتر اقدامات درمانی آغاز شود؛ بیمار بیشترین پیشرفت را خواهد داشت. اصول اولیه کاردرمانی در منزل برای بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند عبارت اند از: انجام تمرینات تقویتی و کششی برای کم کردن سفتی عضلات و افزایش دامنه حرکتی بیمار برای حفظ استقلال بیمار و کاهش معلولیت فرد.
همانطور که می دانید انتقال این افراد به مراکز درمانی و توانبخشی به دلیل شرایط روحی و جسمی آن ها با مشکلاتی همراه است و محدودیت های زیادی دارد. بنابراین کاردرمانی در منزل برای این افراد بهترین انتخاب می باشد تا از خستگی بیمار جلوگیری شود و روند درمان سرعت بیشتری به خود بگیرد. برخی از بیماران مبتلا به سکته مغزی دچار زخم بستر هستند و انتقال آن ها به مراکز درمانی امکان عفونت را در محل زخم افزایش می دهد و انجام اقدامات درمانی در منزل احتمال این عارضه را کاهش می دهد.

کاردرمانی برای بیماران مبتلا به سکته مغزی

کاردرمانی برای ضربه مغزی


در این عارضه همانند سکته مغزی، 6 ماه نخست اهمیت بسیار زیادی در روند درمان دارد. کاردرمانی در ضربه مغزی شامل دو بخش حاد و سرپایی می شود. در بخش حاد بیمار در بیمارستان بستری می شود؛ اما در بخش سرپایی بیمار از بیمارستان مرخص می شود و وضعیت با ثبات تری دارد. کاردرمانگر با توجه به نوع و شدت ضربه مغزی تمرینات کاردرمانی در منزل را برای بیمار تنظیم می کند.

کاردرمانی برای افراد مبتلا به پارکینسون


پارکینسون نوعی بیماری پیشرونده سیستم عصبی مرکزی می باشد. با توجه به پیشرونده بودن این بیماری، بیمار به تدریج علائم بیشتری را تجربه خواهد کرد. انجام کاردرمانی می تواند جلوی پیشرفت این بیماری را بگیرد و همچنین استقلال بیشتری را به فرد مبتلا بدهد. بدلیل شرایط سخت انتقال این افراد به مراکز درمانی، بسیاری از بیماران از مراجعه به این مراکز خودداری می کنند. کاردرمانی در منزل گزینه مناسبی برای این بیماران است تا بتوانند تمرینات توانبخشی را در منزل خود و بدون محدودیت تجربه کنند.

کاردرمانی در منزل برای افراد مبتلا به بیماری ام اس


بیماری ام اس همانند بیماری پارکینسون یک بیماری پیشرونده می باشد. بر اساس جدیدترین مقالات پزشکی انجام تمرینات کاردرمانی در بیماران مبتلا به ام اس می تواند از بروز حملات این بیماری جلوگیری کند. همچنین انجام برخی از تمرینات می تواند باعث ترشح اندورفین شود؛ استرس بیمار را کاهش دهد و احتمال بروز حملات جدید را کاهش دهد.
با توجه به اینکه افراد مبتلا به بیماری ام اس از دارو های تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند؛ احتمال ابتلا به انواع بیماری در آن ها بیشتر است. همچنین این بیماران به گرما حساسیت زیادی دارند. انجام کاردرمانی در منزل می تواند این بیماران را از هر نوع خطر احتمالی دور کند. بنابراین برای این بیماران بهتر است که به کاردرمانگر اعتماد کنند و تمرینات کاردرمانی خود را در منزل دنبال کنند. ما به این بیماران مرکز درمانی آریان را پیشنهاد می کنیم.

دکتر درمان کاردرمانی در منزل

دکتر مجید نعیمی

دکتر مجید نعیمی