کاردرمانی جسمی
کاردرمانی از چه سنی آغاز می شود؟
کاردرمانی چه مزایایی دارد؟
چه تکنیک هایی در کاردرمانی جسمی بکار می رود؟
کاردرمانی جسمی چیست؟
کاردرمانی جسمی به بیماران می آموزد که چگونه با شرایط فیزیکی خود سازگار شوند. هدف اصلی کاردرمانی بدست آوردن دوباره توانایی هایی بیمار برای انجام کارهای روزانه خود است. کاردرمانی، فعالیت بیماران در خانه، مدرسه و … را بهبود می بخشد. حتی ممکن است در کاردرمانی جسمی به افراد آموزش داده شود که با ابزار کمکی مانند ویلچر کار کنند.
ابتدا که مرکز کاردرمانی جسمی آریان مراجعه می کنید؛ کاردرمانگر بررسی می کند که شما هر یک از فعالیت های مورد نظر او را به صورت انجام می دهید. پس از بررسی های لازم یک برنامه تمرینی برای شما تنظیم می شود که انجام فعالیت های روزانه را برای شما بهبود می بخشد. کاردرمانگران کلینیک کاردرمانی آریان تمامی نیاز های جسمی، روانی، محیطی و … بیمار را در نظر می گیرند. این پشتیبانی تیم آریان را در کمترین مرکزی می توانید ببینید و همین پشتیبانی زندگی بیمار را به طور کلی تغییر می دهد.
کار درمانی شامل چه فعالیت هایی می شود؟
در کاردرمانی آسیب ها، بیماری ها و ناتوانی های بیمار بررسی و درمان می شوند. کاردرمانی شامل تمرینات حرکتی و تمرین های موضعی برای ماهیچه ها و مفاصل می شود؛ که باعث بهبود عملکرد بدنی و تحرک و جلوگیری یا درمان ناتوانی های فیزیکی می شود.
بیمارانی که به کاردرمانی جسمی نیاز دارند عبارت اند از:
⦁ افرادی که در تصادفات آسیب دیده اند.
⦁ افراد دچار به بیماری های شدید قلبی
⦁ افراد دارای ضعف شدید در بینایی
⦁ افراد دچار به اختلال هماهنگی حرکتی
⦁ افراد دارای صافی کف پا
⦁ کودکان مبتلا به تورتیکولی ( کجی گردن در نوزادان تازه متولد شده )
⦁ افراد با سابقه فلج مغزی و فلج ارب
⦁ افراد دچار سکته مغزی
⦁ افراد مبتلا به آرتریت
⦁ افراد دارای آسیب نخاعی
⦁ افراد مبتلا به آلزایمر
⦁ افراد دارای مشکلات ذهنی و رفتاری
⦁ افراد مبتلا به دیابت
⦁ افرادی که سابقه تعویض مفصل داشته اند.
کاردرمانی از چه سنی آغاز می شود؟
کاردرمانی جسمی برای تمامی سنین مناسب می باشد و به تمامی افراد در هر سنی که باشند، در راستای بهبود زندگیشان کمک می کند. کاردرمانگران به نوزادان نارس، کودکان، افراد میانسال و سالمندان تا ناتوانی های خود را درمان کنند و بتوانند در کار ها و فعالیت های روزانه خود به استقلال برسند. همچنین کاردرمانی فیزیکی به کودکان کمک می کند تا مهارت های جسمی و حرکتی خود را افزایش دهند و آینده موفق تری را برای خود رقم بزنند.
کاردرمانی چه مزایایی دارد؟
مزایای کاردرمانی فیزیکی با توجه به نوع بیماری و ناتوانی بیمار تعیین می شود. اما مزایای کلی کاردرمانی عبارت اند از:
⦁ کاهش و درمان درد با تجویز دارو و انجام تمرین های کاردرمانی
⦁ حفظ تعادل
⦁ بهبود کیفیت زندگی کودکان معلول
⦁ آموزش استفاده از وسایل کمکی مانند ویلچر، صندلی توالت و …
⦁ بهبود هماهنگی چشم و دست
⦁ و …
چه تکنیک هایی در کاردرمانی جسمی بکار می رود؟
بعد از شناسایی و بررسی مشکلات و ناتوانی های فرد، کاردرمانگران از روش های زیر در کاردرمانی جسمی استفاده می کنند:
⦁ آموزش و تمرین مراحل مختلف یک فعالیت
⦁ آموزش روش های دیگر انجام آن فعالیت
⦁ آموزش روش هایی برای آسان تر نمودن فعالیت
⦁ آموزش استفاده از تجهیزاتی که انجام فعالیت را آسان تر می کند.
کاردرمانی جسمی در حیطه های مختلف می تواند به افراد کمک کند. با ما همراه باشید تا چند مورد را بررسی کنیم.
کاردرمانی جسمی برای افراد مبتلا به کمردرد
یکی از روش های درمانی کمردرد کاردرمانی جسمی می باشد. کاردرمانی برای کمردرد شامل ماساژ، گرما درمانی، سرما درمانی، حرکات اصلاحی و … می شود. همچنین در برخی موارد کاردرمانگر برای بیمار کمربند های مخصوصی تجویز می کند. ابتدا که بیماران به مرکز درمانی آریان مراجعه می کنند؛ ممکن است که به دلیل کمردرد از انجام فعالیت های روزانه خود عاجز باشند. پس از پیگیری و انجام چند جلسه کاردرمانی در مرکز کاردرمانی آریان، کمردرد آن ها تسکین می یابد و آن ها می توانند کار های روزانه خود را بخوبی انجام دهند. البته بیماران باید دقت داشته باشند که در کنار انجام جلسات کاردرمانی به توصیه های کاردرمانگر توجه کنند و حرکات کششی مخصوص را نیز انجام دهند.
کاردرمانی برای بیماران مبتلا به آرتروز مفصلی
بیماری آرتروز مفصل یک بیماری پیشرونده است. برای این بیماری داروهایی تجویز می شود که درد را کاهش دهد و سرعت پیشرفت بیماری را کم کند. تغییر سبک زندگی در فرآیند درمان این بیماری تاثیر قابل توجهی دارد. در واقع بیمارانی که به آرتروز مفاصل دچار هستند باید فعالیت هایی انجام دهند که فشار وارد بر مفاصل را کم کند. کاردرمانی جسمی چنین فعالیت هایی را به بیمار می آموزد و همچنین ممکن است وسایل کمکی برای بیمار طراحی شود.
کاردرمانی برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید یا همان روماتیسم مفصل یک بیماری خود ایمنی می باشد؛ که مانند سایر بیماری های خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن سلول های سالم را مورد هدف قرار می دهد. در بیماری روماتیسم مفاصل سیستم ایمنی بدن مفاصل را مورد هدف قرار می دهد و باعث احساس درد و التهاب در مفاصل می شود. برای درمان این بیماری از دارو های مختلفی استفاده می شود. برخی از دارو ها برای جلوگیری از تغییر شکل مفاصل تجویز می شوند و گروهی دیگر برای کاهش درد بیمار تجویز می شوند. البته در صورت پیشرفت بیماری، ممکن است بیمار به جراحی نیاز داشته باشد.
کاردرمانی جسمی یکی از روش های غیر تهاجمی درمان روماتیسم مفصل می باشد. کاردرمانی باعث می شود تا بیمار استقلال خود را در انجام امور روزانه بازیابی کند. همچنین این روش باعث کاهش آسیب و التهاب در بیمار و افزایش دامنه حرکتی مفاصل می شود.
کاردرمانی جسمی برای درمان زانوی پرانتزی
تمرین های کاردرمانی جسمی با توجه به نوع و شدت بیماری تعیین می شود. پس از تشخیص شدت عارضه از تمرینات کششی برای تقویت برخی عضلات استفاده می شود. همچنین حرکات اصلاحی برای بیمار تجویز می شود و استخوان ها در راستای صحیح خود قرار می گیرند. ممکن است کاردرمانگر به بیمار توصیه کند که از کفش های طبی استفاده کند. به این نکته توجه کنید که هر چقدر این عارضه زودتر تشخیص داده شود بهتر است و فرآیند درمان آن کوتاه تر می شود. امید است که این مطلب برای شما مفید واقع شود.